dinsdag 7 oktober 2008

Kinderopvang nu ook in de caravan

DEN HAAG - In Den Haag is Kinderopvang 2Samen gestart met kinderopvang in de kindercaravan. Doel is om daarmee de wachtlijsten in te korten.

De wachtlijsten voor kinderopvang groeien en in Den Haag kan de wachttijd oplopen tot zes jaar. Met de komst van de kindercaravan is de wachtijd maximaal anderhalf jaar. De caravan telt dus mee als volwaardige buitenschoolse opvang. De nieuwe manier van opvang is op twee plaatsen actief, namleijk op de Nassaulaan en de Laan van Poot. Aan de vergunning voor een derde caravan op de Guntersteinweg wordt gewerkt.

De opvang is speciaal ontworpen als tijdelijke opvanglocatie waar uitbreiding van bestaande gebouwen of nieuwbouw voor buitenschoolse opvang niet mogelijk is. Burgemeester Van Aartsen zal de caravan in de Nassaulaan op 20 oktober officeel openen.

De nieuwe vorm van naschoolse opvange biedt per dag plaats aan twintig kinderen.

Bron:
http://www.rtvwest.nl/nieuwsitem/22419?rss=true

2 opmerkingen:

Antoinette Engbers zei

Dat is weer eens wat anders, kinderopvang in een caravan. Maar misschien best een goed idee

Noëmie zei

Hej Cansu,
Ik vind het wel een beetje wennen zo'n idee. Maar wel goed opgelost! Nou maar hopen dat de wachtlijsten ook wat minder worden. Het er laatst inderdaad wat over gelezen dat er zo'n lange wachtlijst stond die kant op.. Vind het wel heel erg lang.