maandag 27 oktober 2008

Samenspelen

Er zijn kinderen die niet kunnen samenspelen. Ze pakken dingen van elkaar af of zeggen tegen elkaar jij mag niet spelen.

Hoe zou je een kind kunnen stimuleren om samen met andere kinderen te spelen?

3 opmerkingen:

Noëmie zei

Ooew.. best moeilijk vind ik, hoe je dit zou kunnen oplossen.
Natuurlijk met je stages ect kom je dit altijd tegen.

Als er een kindje naar me toe zou komen zou ik zeggen dat je er wel gewoon mee mag spelen en dat je ook mag meedoen als het niet mag van de andere. Als het kindje alsnog niet mag mee doen en het komt weer naar je toe, zou ik er naar toe gaan en vragen aan de andere kinderen waarom hij/zij juist niet mag mee doen.

Dan zeggen tegen de kinderen dat hij/zij juist wel mag meedoen, omdat iedereen met iedereen mag spelen en dat we niet iedereen gaan buiten sluiten.

Anniekvanderwilk zei

Ik zou gaan kijken waarom het ene kindje niet mee mag spelen, kijk een kindje wil ook wel eens alleen spelen, waarom is dat verkeerd? Dat moet die andere maar even op zn beurt wachten. Maar aan de andere kant is leren samen spelen heel belangrijk en moet een kindje leren om alles te delen en dat niet alles voor hem zelf is. Misschien kan je het eventjes voor doen zodat het kindje ziet dat het best gezellig is met zn tweetjes samen iets te doen?

Ruth zei

Dit is een best lastig probleem.

Je zou eerst kunnen kijken waarom de kinderen niet willen samenspelen. Als je daar achter bent zou ik samen met de kinderen gaan spelen. Zodat ze wel samen moeten gaan spelen. Geef ze elk een eigen rol in het spel. Hierdoor spelen ze samen maar doen ze toch hun eigen ding.